Tennisarm

Een tennisarm kan leiden tot pijn en ongemak in de onderarm. Dit artikel bespreekt de symptomen en behandelingsopties, zoals fysiotherapie, koude therapie, injecties en het gebruik van een polsbrace. Een tennisarm, ook bekend als laterale epicondylitis, is een veelvoorkomende aandoening die pijn en ongemak veroorzaakt aan de buitenzijde van de elleboog. Ondanks de naam, kan deze blessure voorkomen bij mensen die geen tennis spelen, maar vaak wordt ze geassocieerd met activiteiten waarbij herhaalde polsbewegingen en krachtig grijpen vereist zijn.

Symptomen

  • Pijn aan de buitenzijde van de elleboog: Een veelvoorkomend symptoom van een tennisarm is pijn aan de buitenzijde van de elleboog.
  • Pijn bij het grijpen of tillen: Activiteiten die de onderarmspieren belasten, veroorzaken vaak pijn.
  • Zwakte in de hand en onderarm: Een tennisarm kan leiden tot verminderde kracht en grip.
  • Pijn bij strekken van de pols: Pijn bij het strekken van de pols is een typisch symptoom van deze aandoening.

Behandelingsopties voor tennisarm

Brace: Een elleboogbrace biedt ondersteuning bij een tenniselleboog door belasting op de pezen te verminderen. Het verlicht pijn, stabiliseert de elleboog en voorkomt overmatige bewegingen die verdere irritatie kunnen veroorzaken. Neem gerust contact op met onze zorgspecialisten voor advies!

Fysiotherapie: Fysiotherapie is vaak een effectieve aanpak voor het behandelen van een tennisarm. Een fysiotherapeut kan oefeningen en technieken aanbieden om de spieren en pezen in de onderarm te versterken en de juiste bewegingspatronen te herstellen. Hierdoor kan de pijn verminderen en de functionaliteit worden hersteld.

Koude behandeling: Koudetherapie met ijskompressen kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn in het getroffen gebied. Regelmatige toepassing van koudetherapie kan verlichting bieden, vooral na activiteiten die de symptomen verergeren.

Injecties: Bij ernstige symptomen kan een arts overwegen om corticosteroïde-injecties toe te dienen in het gebied van de ontstoken pees, tendon. Deze injecties kunnen ontsteking verminderen en snel verlichting bieden.

Polsbrace: Het dragen van een polsbrace kan helpen om de pols in een stabiele positie te houden en de druk op de pezen te verminderen. Dit kan pijn verlichten en het herstel ondersteunen, vooral tijdens activiteiten die de elleboog kunnen belasten.

PEMF-therapie (Pulsed Electromagnetic Field): PEMF-therapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Het stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam

Het is belangrijk om vroegtijdig medische hulp te zoeken bij vermoedens van een tennisarm, omdat onbehandelde symptomen tot verdere schade kunnen leiden. Een combinatie van de genoemde behandelingsopties kan een effectieve benadering zijn om de pijn te verminderen en de functionaliteit van de elleboog te herstellen. Het opvolgen van het advies van een medische professional is essentieel om een tennisarm succesvol te behandelen en terug te keren naar normale activiteiten zonder ongemak.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP