instabiliteit van de pols

Instabiliteit van de pols kan leiden tot ongemak en beperking van de handfunctie. Dit artikel bespreekt de symptomen en behandelingsopties waaronder een polsbrace en fysiotherapie.

symptomen instabiliteit van pols

 • Pijn bij beweging
 • Zwakte en verminderde grip
 • geluid of knappen
 • beperkte beweging

symptomen

 • Pijn bij beweging: Polsinstabiliteit veroorzaakt vaak pijn bij het bewegen van de pols.
 • Zwakte en verminderde grip: De gripkracht kan afnemen, wat dagelijkse activiteiten bemoeilijkt.
 • Geluid of knappen: Sommige patiënten ervaren geluiden of knappen in de pols tijdens beweging.
 • Beperkte beweeglijkheid: Instabiliteit kan de bewegingsvrijheid van de pols beperken.

 

Polsinstabiliteit is een aandoening waarbij het polsgewricht niet de nodige ondersteuning en stabiliteit heeft. Dit kan leiden tot pijn, zwakte en verminderde handfunctie. Instabiliteit van de pols kan variëren in ernst, van milde ongemakken tot ernstige beperkingen.

 

oorzaken

Polsinstabiliteit kan optreden door diverse oorzaken, waaronder structurele schade aan ligamenten of botten, chronische overbelasting door specifieke activiteiten, aangeboren afwijkingen, en degeneratieve ziekten. Deze factoren verzwakken de pols, wat leidt tot verminderde functie en stabiliteit, en vereisen vaak medische aandacht.

 • Ligamentschade: Verstuikingen of scheuren in de polsbanden door ongevallen of sportblessures kunnen leiden tot instabiliteit.
 • Eerdere breuken: Polsbreuken kunnen onjuist genezen en structurele instabiliteit veroorzaken.
 • Chronische overbelasting: Langdurig gebruik van de pols in extreme posities bij bepaalde activiteiten of sporten kan de stabiliteit van de polsgewrichten aantasten.
 • Aangeboren afwijkingen: Sommige mensen worden geboren met zwakkere of abnormaal gevormde polsgewrichten, wat bijdraagt aan verhoogde instabiliteit.
 • Degeneratieve ziekten: Aandoeningen zoals artrose kunnen de gewrichten en ligamenten van de pols verzwakken, wat resulteert in instabiliteit.

behandelingsopties

 • Polsbrace: Voor polsinstabiliteit kan het dragen van een polsbrace aanzienlijke verlichting bieden. Een polsbrace biedt externe ondersteuning, waardoor de pols gestabiliseerd wordt en de bewegingsvrijheid verbetert. Het helpt de pols in een ergonomische positie te houden, wat de kans op ongewenste bewegingen en extra belasting vermindert. Voor meer informatie of advies, neem gerust contact op met onze zorgspecialisten.
 • Fysiotherapie: Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het behandelen van polsinstabiliteit. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen en technieken aanbieden om de spieren rondom de pols te versterken en de stabiliteit te verbeteren. Dit helpt om pijn te verminderen en de handfunctie te herstellen.

 

Het is van groot belang om bij polsinstabiliteit snel medische hulp te zoeken, omdat onbehandelde symptomen tot verdere schade kunnen leiden. Het kiezen van de juiste behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening en individuele behoeften. Samenwerken met een zorgverlener om de juiste aanpak te bepalen is essentieel om de handfunctie te herstellen en een betere levenskwaliteit te bereiken.

afspraak maken voor een persoonlijk consult

Bij Embracing Sports willen we je niet alleen voorzien van hoogwaardige medisch hulpmiddel maar we streven er ook naar om je te helpen de juiste keuzes te maken voor een snel herstel. We moedigen je aan om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken, zodat onze zorgprofessionals je persoonlijk kan adviseren. Samen kunnen we een oplossing vinden om jouw herstelproces te optimaliseren. Je gezondheid en welzijn staan bij ons voorop, en we staan klaar om je te ondersteunen op weg naar je gewenste levensstijl en een pijnvrij leven.

volg ons

makkelijk betalen