Artrose duim

Artrose in de duim kan pijnlijk zijn en de handfunctie beperken. In dit artikel bespreken we de oorzaken, symptomen en diverse behandelingsopties, waaronder fysiotherapie, koude behandeling, hyaluronzuur supplementen en injecties.

Symptomen van duim artrose

 • Pijn en stijfheid: Duimartrose veroorzaakt vaak aanhoudende pijn en stijfheid in het gewricht.
 • Zwakte en verminderde grip: De duim kan zwakker worden en de gripkracht afnemen.
 • Knobbels en vergroeiingen: Soms ontstaan knobbels en vergroeiingen aan de basis van de duim.
 • Beperkte beweging: Artrose kan de beweging van de duim beperken, waardoor dagelijkse taken lastiger worden.

Artrose en duim braces: verlichting en mobiliteit

Een duimbrace biedt doeltreffende ondersteuning bij duimartrose door stabiliteit te bieden:

 • Het vermindert de pijnlijke bewegingen,
 • Het bevordert een betere duimfunctionaliteit,
 • Ook verlicht het de druk op het gewricht.

De brace is een waardevol hulpmiddel om ontstekingen te verminderen, mobiliteit te verbeteren en dagelijkse activiteiten comfortabeler te maken.

Artrose van de duim, ook wel bekend als rhizarthrose, is een degeneratieve gewrichtsaandoening die vaak voorkomt bij ouderen. Het tast het duimgewricht aan, dat cruciaal is voor tal van handbewegingen. Mensen met artrose van de duim ervaren vaak pijn, stijfheid en verminderde handfunctionaliteit. Gelukkig zijn er verschillende behandelingsopties om deze aandoening te beheersen en verlichting te bieden.

 • Duimbrace: Een duimbrace biedt stabiliteit en verlichting bij artrose in de duim. Deze brace ondersteunt het gewricht, vermindert pijnlijke bewegingen en bevordert een betere duimfunctionaliteit. Het dragen ervan vermindert de druk op het gewricht, helpt ontstekingen te verminderen en verbetert de mobiliteit. Overleg met een zorgprofessional voor de juiste brace die bij jouw situatie past.
 • Fysiotherapie: Fysiotherapie kan een effectieve benadering zijn voor het verlichten van pijn en het verbeteren van de beweeglijkheid van de duim. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen aanbevelen om de spieren rond het duimgewricht te versterken en de mobiliteit te vergroten.
 • Koude behandeling: Het toepassen van koude kompressen op het ontstoken duimgewricht kan de pijn verminderen en ontstekingen helpen beheersen. Regelmatig koudetherapie kan nuttig zijn om acute symptomen te verlichten.
 • Hyaluronzuur supplementen: Hyaluronzuur, een natuurlijke gewrichtssmering, kan bij duimartrose gunstig zijn. Het verbetert de mobiliteit, vermindert wrijving en verlicht pijn. Hyaluronzuur supplementen bevorderen herstel. Voor persoonlijk advies en optimaal resultaat, neem contact met ons op.
 • Hyaluronzuur injecties: In sommige gevallen kan een arts injecties met corticosteroïden overwegen om ontstekingen te verminderen en de symptomen van duimartrose te verlichten. Ook kunnen hyaluronzuur injecties direct in het gewricht worden gegeven voor extra smering en pijnverlichting.
 • PEMF-therapie (Pulsed Electromagnetic Field): PEMF-therapie, of Pulsed Electromagnetic Field-therapie, vermindert ontsteking en pijn bij duimartrose. Het gebruikt elektromagnetische velden om celfuncties te stimuleren, waardoor ontstekingen afnemen, de bloedcirculatie verbetert en het natuurlijke genezingsproces versnelt. Voor meer vragen neem contact op met onze zorgspecialisten.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze voor een specifieke behandeling afhangt van de ernst van de aandoening en de individuele behoeften van de patiënt. Overleg altijd met een medische professional voor een nauwkeurige diagnose en een behandelplan op maat. Samenwerken met een zorgverlener kan helpen om de juiste benadering te vinden om de symptomen van artrose van de duim effectief te beheren en de levenskwaliteit te verbeteren.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP