Handbrace

Bij Embracing Sports vind je de perfecte handbrace voor optimale ondersteuning en stabiliteit, zodat je dagelijkse activiteiten zonder belemmeringen kunt uitvoeren. Ons uitgebreide assortiment handbraces is speciaal ontworpen voor diverse handklachten, om stabiliteit te bieden, het herstel te versnellen en pijnklachten te verminderen.

Voordelen van handbraces van Embracing Sports

 • Optimale ondersteuning: Onze handbraces bieden uitstekende ondersteuning aan de hand, pols en duim, waardoor de gewrichten gestabiliseerd worden en ongewenste bewegingen worden beperkt.
 • Sneller herstel: Door de juiste compressie en ondersteuning bevorderen onze handbraces het herstel bij diverse handklachten, zoals verstuikingen, tendinitis en carpaal tunnelsyndroom.
 • Pijnverlichting: De handbraces verminderen pijnklachten door het verminderen van de druk op de handgewrichten en het bieden van comfort tijdens dagelijkse activiteiten.
 • Duimbrace functionaliteit: Specifieke duimbraces in ons assortiment zijn ontworpen om duim gerelateerde problemen, zoals duimartrose of skiduim, effectief te behandelen en de duim te stabiliseren.
 • ️Diverse klachten: Ons ruime assortiment biedt handbraces voor verschillende handklachten, zowel voor dagelijkse ondersteuning als voor sportblessures, waardoor je altijd de passende brace vindt die aan jouw behoeften voldoet.

Wat is een handbrace?

Een handbrace biedt ondersteuning en stabiliteit aan de hand, pols en duim, waardoor ongewenste bewegingen worden beperkt en gewrichten worden gestabiliseerd. Het verlicht pijnklachten en bevordert het herstel bij diverse hand gerelateerde aandoeningen. Specifieke duimbraces zijn beschikbaar voor duimklachten, zoals duimartrose of skiduim, om effectieve ondersteuning te bieden.

Welke handbrace is geschikt voor mij?

Om de ideale handbrace te vinden, kun je gebruikmaken van onze handige klachtenwijzer aan de linkerkant van deze categorie of de lijst met handklachten hieronder raadplegen. Hiermee ontdek je eenvoudig welke brace het beste past bij jouw specifieke situatie. Mocht je ondersteuning nodig hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen met onze zorgspecialisten. We zijn er om je te ondersteunen!

Handklachten en aandoeningen

Aan je handgewricht kunnen verschillende klachten voorkomen, wat natuurlijk erg vervelend is tijdens het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden. Als je bijvoorbeeld voor je werk veel moet tillen en sjouwen, kan een handbrace de ideale oplossing zijn. De handspalk zorgt er namelijk voor dat vooral het polsgewricht wordt ondersteund. Wanneer je zware voorwerpen tilt, rust het meeste gewicht op het polsgewricht. Het kan ook zijn dat je door andere aandoeningen pijn hebt in je handen. Dit zijn vaak de volgende klachten:

 • Artrose hand
 • Artritis hand
 • Reuma hand
 • Triggerfinger / Springvinger
 • Instabiliteit
 • Tendinitis of tendovaginitis
 • Rhizarthritis

Hand brace voor artrose

Artrose is een van de meest voorkomende handklachten. Een handbrace voor artrose biedt doeltreffende ondersteuning en verlichting bij handgewrichten die zijn aangetast door artrose. Deze braces zijn speciaal ontworpen om de pijn te verminderen, de gewrichten te stabiliseren en belemmering van activiteiten te verminderen. Ontdek bij Embracing Sports handbraces voor artrose om jouw handen te ondersteunen en het herstel te bevorderen.

Voor het vinden van de ideale handbrace kun je gebruikmaken van onze handige klachtenwijzer of de opsomming van handklachten hieronder, waardoor je gemakkelijk de juiste brace ontdekt die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Het dragen van een handbrace kan door een arts of therapeut worden aanbevolen voor pijnverlichting en herstelbevordering. Bij Embracing Sports staan onze zorgspecialisten klaar om je persoonlijk advies te geven en je te helpen bij het kiezen van de juiste brace voor jouw situatie. Mocht je hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Online je handbrace bestellen

Handklachten of hand instabiliteit kunnen je dagelijkse activiteiten erg in de weg zitten. Het gebruiken van een handbrace kan dit verhelpen en herstel versnellen doordat een handbrace ondersteuning en stabiliteit biedt.

Wanneer is het tijd om een handbrace te dragen?

Een handbrace wordt soms door een arts of therapeut voorgeschreven voor pijnverlichting en om het herstel te bevorderen. Bij Embracing Sports zijn onze zorgspecialisten beschikbaar om je van persoonlijk advies te voorzien en te assisteren bij het selecteren van de handbrace die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om jou te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek een handbrace voor jou kunnen betekenen. Wij zijn op werkdagen bereiken tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

Veelgestelde vragen over braces

Hoe werkt een handbrace?

Een handbrace biedt ondersteuning door compressie en stabiliteit, essentieel bij handklachten en blessurepreventie voor optimale functionaliteit.

Lees verder in ons blog over hoe werkt een handbrace.

Voor welke handaandoeningen of verwondingen is een handbrace geschikt?

Een handbrace is geschikt voor carpaal tunnel syndroom, artritis, verstuikingen, tendinitis en blessurepreventie. Optimaliseer ondersteuning bij diverse handaandoeningen.

Lees verder in ons blog voor welke handaandoeningen of verwondingen is een handbrace geschikt.

Kan ik een handbrace dragen bij het carpaal tunnel syndroom?

Ja, een handbrace is effectief bij carpaal tunnel syndroom, vooral ’s nachts. Laat een nauwkeurige diagnose stellen voor optimale behandeling.

Lees meer in ons blog over kan ik een handbrace dragen bij het carpaal tunnel syndroom.

Beperkt een handbrace mijn bewegingsvrijheid?

Een handbrace beperkt je bewegingsvrijheid niet, maar het biedt wel gerichte ondersteuning en stabiliteit om de klacht te verlichten. Het beperkt specifieke bewegingen die de situatie kunnen verergeren, waardoor je hand stabiel blijft zonder negatieve gevolgen voor je bewegingsvrijheid.

SCROLL UP