Duimbrace

Voor iedereen die te maken heeft met klachten aan het duimgewricht, zoals RSI-duim, artrose of een verstuiking, bieden wij een uitgebreid assortiment aan duimbraces en bandages. Deze braces zijn specifiek ontworpen om zowel pijn te verlichten als de gewrichten te ondersteunen, en zijn beschikbaar met verschillende eigenschappen en indicaties voor zowel de linker- als de rechterhand. Met onze duimbraces vind je de perfecte ondersteuning voor jou specifieke behoeften.

Indicaties duimbraces

Bij onder andere de volgende indicaties kan er een duimbrace gebruikt worden:

Naast de specifieke ondersteuning die duimbraces, bieden handbraces een breder spectrum aan toepassingen voor verschillende aandoeningen en behoeften. Handbraces zijn ontworpen om ondersteuning te bieden bij de hervatting van dagelijkse activiteiten, immobilisatie van de hand in het geval van letsel, en het bieden van ondersteuning bij paresen (gedeeltelijke verlamming). Ze zijn ook effectief in de preventie van verdere blessures, behandeling van reumatoïde artritis, tendopathie (peesaandoeningen), en het verstevigen van verzwakte duimgewrichtsbanden. Deze handbraces zijn essentieel voor individuen die streven naar herstel, het behoud van handfunctie, en het voorkomen van toekomstige aandoeningen.

Gebruik van een duimbrace

Verschillende bandages en braces voor de duim kunnen helpen bij dagelijkse bewegingsbeperkingen veroorzaakt door gewrichtsaandoeningen, blessures, of pijnklachten. De duim, bekend om zijn grote bewegingsvrijheid, is bijzonder kwetsbaar voor blessures of pijntjes. Met de bracewijzer aan de linkerkant van deze pagina, kun je gemakkelijk de meest geschikte duimbrace vinden voor jouw specifieke blessure of klacht aan de duim. Deze duimbraces zijn zorgvuldig geselecteerd om aan jouw wensen te voldoen. Soms kan het zijn dat een fysiotherapeut of arts een specifieke duimbrace aanraadt. Met de zoekfunctie kun je deze gemakkelijk vinden.

Het dragen van een duimbrace

Een duimbrace voor de duim biedt ondersteuning bij blessures en klachten, en kan ook tijdens het sporten gedragen worden voor extra zekerheid. Het dragen van een duimbrace kan helpen bij het verlichten van de pijn van een blessure of klacht, maar kan ook preventief worden ingezet. Daarnaast is een duimbrace geschikt voor mensen die last hebben van reuma, biedt het steun en kan het helpen bij het beheersen van de symptomen.

Duimbraces voor zowel links als rechts

Ons assortiment omvat duimbraces voor zowel de linker- als de rechterhand. Bovendien zijn sommige van onze braces ontworpen om geschikt te zijn voor beide handen. Voor meer details over de specifieke eigenschappen van elke brace, kun je de productinformatie raadplegen.

Koop een duimbrace die voldoet aan de hoogste eisen

Zorg ervoor dat je brace goed past. Wij bieden alleen producten aan waarachter wij als zorgspecialisten volledig staan.

We leveren de beste duimbraces die momenteel verkrijgbaar zijn. Als je een duimbrace of duimspalk van kwaliteit nodig hebt, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze duimbraces zijn met zorg geselecteerd, en wij garanderen de optimale kwaliteit, ondersteund door wetenschappelijk bewijs of bewezen effectiviteit in de praktijk.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om jou te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek een duimbrace voor jou kunnen betekenen. Wij zijn op werkdagen bereiken tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

Veelgestelde vragen over duimbraces

Wat is een duimbrace?

Een duimbrace biedt ondersteuning, stabilisatie en bescherming voor de duim. Dit hulpmiddel kan gemaakt zijn van flexibele materialen zoals neopreen, klittenband of elastische banden. Sommige duimbraces bevatten daarnaast baleinen of verharde spalken voor extra versteviging.

Lees verder in ons blog wat is een duimbrace.

Wat is de werking van een duimbrace?

De duimbrace biedt je ondersteuning wanneer je pijn hebt aan het duimgewricht. Er zijn braces beschikbaar met verschillende beschermingsniveaus. Een duimbrace met een laag beschermingsniveau ondersteunt en beschermt je duim tijdens het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Een duimbrace met een hoog beschermingsniveau kan je duimgewricht zelfs volledig immobiliseren, waardoor je bepaalde bewegingen niet meer kunt uitvoeren. Dit geeft het gewricht de nodige rust en helpt het op termijn te herstellen van de klachten.

Mag je duimspalk nat worden?

Je duimspalk of duimbrace mag eigenlijk niet nat worden. Natuurlijk kun je de duimbrace wel kort met de hand wassen, maar we adviseren je om er niet mee te zwemmen of te douchen. Dit kan namelijk leiden tot slijtage van de klittenbandsluitingen, waardoor ze hun functie verliezen.

Kun je sporten met een duimbrace?

Tijdens het sporten kunnen er diverse blessures ontstaan. Om deze zoveel mogelijk te voorkomen, wordt het dragen van een duimbrace aanbevolen. Deze biedt zowel ondersteuning als bescherming aan je duim. Je kunt verschillende sporten beoefenen met een duimbrace, zoals basketbal, volleybal, tennis, fitness en voetbal.

In ons blog vertellen we je graag meer over het sporten met een duimbrace.

Hoelang moet ik een duimbrace dragen?

Hoe lang je een duimbrace moet dragen, verschilt per klacht en persoon. Omdat elk lichaam uniek is, zal de ene persoon sneller herstellen van een klacht dan de andere. Bij sommige aandoeningen, zoals artrose, kunnen de klachten zelfs permanent zijn. Specialisten raden daarom aan om de duimbrace of duimspalk alleen te dragen wanneer je daadwerkelijk pijn ervaart. Dus als je bijvoorbeeld klachten ervaart tijdens je werk of bij het uitvoeren van huishoudelijke activiteiten, draag de duimbrace of spalk dan echt alleen op die momenten.

Voor meer informatie, over hoelang je een duimbrace moet dragen lees ons blog.

SCROLL UP