Polsbrace

Bij Embracing Sports vind je de ideale polsbrace voor optimale ondersteuning, comfort en stabiliteit, zodat je zonder belemmeringen je dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. Ontdek ons uitgebreide assortiment polsbraces, speciaal ontworpen voor diverse polsklachten, om het herstel te versnellen en pijnklachten te verminderen.

De voordelen van een polsbrace

Ontdek de voordelen van polsbraces van Embracing Sports:

 • Optimale ondersteuning: onze polsbraces bieden stabiliteit en ondersteuning voor dagelijkse activiteiten, zelfs bij polsklachten.
 • Versneld herstel: het dragen van een polsbrace bevordert het herstelproces bij polsblessures, door het verminderen van belasting op het gebied en het stimuleren van gezonde bloedcirculatie.
 • Pijnverlichting: polsbraces kunnen verlichting bieden bij pijnklachten, zoals bij tendinitis of andere pols gerelateerde aandoeningen.
 • Bewegingsvrijheid: onze polsbraces zijn ontworpen om je natuurlijke bewegingsbereik niet te belemmeren, zodat je comfortabel kunt bewegen.
 • Preventie van blessures: het gebruik van een polsbrace kan blessures helpen voorkomen, vooral bij activiteiten die veel belasting op de polsen leggen, zoals sporten of fysieke arbeid.

Waarom zou u een polsbrace overwegen?

Het is heel belangrijk om uw pols te ontzien bij ongemak of klachten. Door stabilisatie met een polsbrace wordt de pols ondersteund, waardoor deze beschermd is tegen schadelijke bewegingen. Dit bevordert een sneller herstelproces van je klachten. Het is essentieel om je pols te ontzien bij ongemak of klachten. Door stabilisatie met een polsbrace wordt de pols ondersteund, waardoor deze beschermd is tegen schadelijke bewegingen. Dit bevordert een sneller herstelproces van je klachten zoals Artrose, Artritis of Carpaal Tunnel Syndroom (CTS). Bij Embracing Sports vindt je een breed assortiment aan polsbraces, afgestemd op jou specifieke behoefte. Voor elke specifieke klacht is er een bijpassende polsbrace beschikbaar.

Polsbraces kunnen ondersteuning bieden bij uiteenlopende klachten, zoals:

Bij Embracing Sports begrijpen we dat verschillende polsgerelateerde aandoeningen verschillende behoeften vereisen. Daarom bieden we een divers assortiment aan braces, waaronder polsbraces, pols duimbraces en duimbraces, zodat je de juiste ondersteuning kunt vinden voor jouw specifieke klachten.

Wanneer moet je een polsbrace dragen?

Een polsbrace moet gedragen worden wanneer er sprake is van polsklachten, polsinstabiliteit of blessures aan de pols maar ook voor een effectieve behandeling van een tennisarm kan een polsbrace uitkomst bieden. Het biedt extra ondersteuning, stabiliteit en verlichting van pijn, waardoor het herstelproces bevorderd kan worden. Je kan altijd contact met onze zorgspecialisten opnemen voor advies over het gebruik van een polsbrace!

Draag een brace alleen voor uw klacht

Draag een brace alleen wanneer nodig voor jouw specifieke klachten. Om effectief te zijn, adviseren wij het gebruik tijdens het ervaren van klachten. Als je bijvoorbeeld na het werk geen klachten hebt, is het niet nodig om de brace te dragen. Op deze manier komt de werking van de brace optimaal tot zijn recht.

Ons assortiment polsbraces

We hebben een breed assortiment polsbraces beschikbaar, elk ontworpen om ondersteuning en verlichting te bieden voor specifieke klachten. Hier zijn een paar modellen die we adviseren.

Verzwakken mijn polsspieren bij het dragen van een brace?

Een veelgestelde vraag is of een brace de polsspieren verzwakt. Een polsbrace verslapt de spieren niet, aangezien deze niet altijd wordt gedragen en de pols nog steeds bewegingsvrijheid heeft.

Wat is het verschil tussen een polsbandage en een polsbrace?

Hoewel veel mensen ze als hetzelfde beschouwen, zijn er verschillen. Een polsbandage biedt lichte ondersteuning, terwijl een polsbrace, met een stevigere constructie en een spalk, beter geschikt is voor middel tot zware polsklachten.

Polsbrace kopen?

Bij Embracing Sports koop je polsbraces die:

 • Voor verschillende polsklachten dienen
 • Goede kwaliteit en hoogwaardig zijn
 • Gekozen zijn door zorgspecialisten

Ontdek de perfecte polsbrace in onze webshop. Gebruik de handige maattabel op de productpagina’s om de juiste maat nauwkeurig te bepalen voor optimaal effect. Indien gewenst kun je een persoonlijke afspraak maken met onze deskundige zorgspecialisten. Voor persoonlijk advies staan we altijd voor je klaar. Neem gerust contact met ons op. We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 uur via: 085 201 07 03.

Wat is een polsbrace?

Een polsbrace is een medisch hulpmiddel dat ondersteuning biedt aan het polsgewricht. Het kan helpen bij het verminderen van pijn, het stabiliseren van de pols en het bevorderen van het herstel bij polsklachten.

Hoe werkt een polsbrace?

Een polsbrace biedt stabiliteit en compressie, ondersteunt bij carpaal tunnel syndroom en verstuikingen voor herstel en preventie.

Lees meer over hoe een polsbrace werkt

Voor welke polsklachten wordt een polsbrace aanbevolen?

Een polsbrace wordt aanbevolen bij verstuikingen, tendinitis, Carpaal Tunnel Syndroom, artritis en voor preventieve ondersteuning bij herhaalde bewegingen.

Lees meer over voor welke polsklachten een polsbrace wordt aanbevolen?

Helpt een polsbrace bij Carpaal Tunnel Syndroom?

Ja, een polsbrace helpt bij Carpaal Tunnel Syndroom door ondersteuning en het verminderen van druk op de mediane zenuw, vooral ’s nachts. Diagnose is cruciaal. 

Lees meer over hoe een polsbrace bij een Carpaal Tunnel Syndroom kan helpen.

Beperkt een polsbrace mijn bewegingsvrijheid?

Nee, een polsbrace beperkt over het algemeen je bewegingsvrijheid niet. Het biedt ondersteuning aan het aangedane lichaamsdeel zonder je te belemmeren.

Hoe weet ik welke polsbrace ik nodig heb?

Om te achterhalen welke polsbrace het meest geschikt is voor jou, kun je gebruikmaken van onze klachtenwijzer of de lijst met polsklachten hieronder. Zo kun je gemakkelijk de juiste brace vinden die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Mocht je er niet uitkomen, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze zorgspecialisten. We helpen je graag met bijvoorbeeld:

 • Artrose / slijtage pols
 • Artritis / ontsteking
 • Carpaal tunnel syndroom (CTS)
 • Reuma
 • Verstuiking pols
 • Ziekte van Quervain
 • Tenniselleboog
SCROLL UP