Kwaliteit

Embracing Sports stelt hoge eisen aan producten en diensten. We zijn ervan overtuigd dat kwaliteit belangrijk is. Dit betekent dat we voldoen aan wet- en regelgeving en continu streven naar verbetering en innovatie.

Embracing Sports voldoet aan:

  • Medical Device Regulation
  • ESG
  • ISO 9001:2015

Medical Device Regulation

Vanaf 26 mei 2021 geldt de nieuwe wet genaamd Medical Device Regulation (MDR EU 2017/745). Volgens de MDR is Embracing Sports alleen een distributeur, geen fabrikant of importeur.

We verklaren dat vanaf 26 mei 2021 alle door ons geleverde artikelen zijn gecontroleerd en voldoen aan de eisen van artikel 14 van de MDR EU 2017/745. We leveren vanaf die datum alleen medische hulpmiddelen die aan de MDR voldoen, of aan de huidige MDD tot ze aan de MDR voldoen op de vastgestelde data in de regelgeving.

We weten dat door drukte bij Notified Bodies niet alle producten op tijd een CE-markering en/of EU-conformiteitsverklaring hebben. Als we binnen de wet geen oplossing kunnen vinden, bieden we in overleg met u een alternatief product aan. Als bepaalde artikelen niet meer leverbaar zijn vanwege de MDR, informeren we u zo snel mogelijk.

We verwachten van onze leveranciers dat ze alle benodigde CE-certificaten en EU-conformiteitsverklaringen beschikbaar stellen.

Alle producten die we leveren, worden opgeslagen volgens de voorschriften van de fabrikant. Bij een terugroepactie kunnen we producten traceren op basis van batch-, lot- of serienummer. Als u afwijkingen of incidenten constateert, ontvangen we graag een melding met ten minste het UDI-nummer, de artikelomschrijving en een gedetailleerde beschrijving van de klacht op ons e-mailadres info@embracingsports.nl.

ESG

ESG staat voor Environmental, Social & Governance de ESG-principes zijn van toenemend belang in alle sectoren, ook binnen Embracing Sports. ESG richt zich op milieukwesties, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur binnen organisaties. We hebben sinds november 2023 het ESG certificaat.

ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement. Het legt de basis voor ons effectief kwaliteitsmanagementsysteem, waarbij we worden gestimuleerd om te voldoen aan de behoeften van klanten en andere belanghebbenden, terwijl we tegelijkertijd streven naar continue verbetering. We zijn in maart 2024 ISO 9001:2015 gecertificeerd.

SCROLL UP