hyaluronzuur supplement

Verbetert de gewrichtsbeweging en vermindert gewrichtspijn

Reumatische gewrichtsaandoeningen schaden gewrichtsbeweging en veroorzaken stoornissen op het niveau van het bewegingsapparaat en het bindweefsel.

Hyaluronzuur is een essentieel onderdeel van het bindweefsel en de geleidelijke vermindering ervan kan bijdragen aan  gewrichtspijn en verminderde functionele mobiliteit.

De orale inname van hyaluronzuur supplement met een hoog molecuulgewicht (HA) is een effectieve oplossing gericht op het voorkomen en behandelen van gewrichts- en peesaandoeningen

  • Na 15 minuten worden significante concentraties hyaluronzuur gedetecteerd in het bloed en de spieren.
  • Na 4 uur worden significante concentraties hyaluronzuur gedetecteerd in de schouder- en wervelkolomgewrichten.
  • Na 24 uur worden significante concentraties hyaluronzuur gedetecteerd in het gewrichts- en peesbindweefsel.

De CD44 receptoren herkennen alleen hoog moluculair gewicht hyaluronzuur (HA) hierbij is deze tabletvorm een oplossing in het beschermen en behandelen van gewrichtsaandoeningen.

wat is hyaluronzuur

Hyaluronzuur staat ook bekend als natriumhyaluronaat en is een lichaamseigen stof. Van nature komt hyaluronzuur in gewrichten en kraakbeen voor. Hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van de gewrichtsvloeistof en zorgt er voor dat de gewrichten soepel kunnen bewegen.

Hyaluronzuur is toe te passen bij de behandeling van artrose klachten.
Het inspuiten of oraal innemen van hyaluronzuur zorgt ervoor dat het synoviaal vocht toeneemt en de kwaliteit ervan verbetert. Hyaluronzuur beschermt het kraakbeen in het gewricht.

Hyaluronzuur zorgt voor vermindering van pijn en herstelt mobiliteit op korte en lange termijn. Hyaluronzuur wordt door verschillende leveranciers aangeboden.

In het overzicht ziet u de verschillende producten met daarbij genoemd de inhoud, hoeveelheid hyaluron de verwachte werkingstijd en de prijs. Vraag uw arts welke variant het best te gebruiken is in uw situatie.

Houd er wel rekening mee dat de verwachte werking tijd langer of korter kan duren omdat dit afhankelijk is van de kwaliteit van uw gewrichten en levensstijl.

behandeling met hyaluronzuur injecties

behandeling
Uw arts of de Physician Assistant geeft u één injectie met hyaluronzuur in het gewricht. Eén injectie is voldoende om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten gedurende een periode van ongeveer 6 maanden bij patiënten met artrose van de knie.

De injecties mogen alleen gegeven worden door een gekwalificeerd arts of Physician Assistant en mogen alleen in het gewricht gegeven worden.

Geef de hyaluronzuurbehandeling tenminste 3 maanden de tijd om voldoende effectief te zijn. In overleg met de behandelend arts wordt zo gewenst een vervolgafspraak gemaakt op de polikliniek.

naar huis
Nadat u een injectie heeft gehad, mag u direct naar huis. De eerste 48 uur kunt u beter geen activiteiten uitvoeren als joggen, tennis, tillen en lang staan.

bestelinstructies hyaluronzuur injecties

Hyaluronzuur injecties worden gebruikt om verschillende medische aandoeningen te behandelen, zoals gewrichtspijn, oogproblemen en rimpels. Ze worden vaak gebruikt als een vorm van behandeling voor artrose, waarbij hyaluronzuur wordt geïnjecteerd in het gewricht om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.

Hyaluronzuur injecties zijn medische behandelingen die alleen mogen worden toegediend door daartoe bevoegde en bekwame medische professionals, zoals artsen of cosmetisch artsen.

Voor de aanschaf van een hyaluronzuur injectie verzoeken wij u ons een verwijzing van de medisch professional te sturen. Dit kunt u doen door de verwijzing van de specialist te sturen aan: info@embracingsports.nl. Na ontvangst en controle van de verwijzing, zullen wij de door u geplaatste order direct uitvoeren. Indien de verwijzing ontbreekt of niet geldig is, zullen wij het betaalde bedrag aan u crediteren.

volg ons

makkelijk betalen