elleboog

Bij Embracing Sports vind je de ideale elleboogbrace voor optimale ondersteuning en stabiliteit, zodat je dagelijkse activiteiten zonder belemmeringen kunt uitvoeren. Ons assortiment elleboogbraces is speciaal ontworpen voor diverse elleboogklachten, om stabiliteit te bieden, herstel te versnellen en pijnklachten te verminderen.

Toont alle 8 resultaten

de voordelen van een elleboogbrace

Voordelen van elleboogbraces van Embracing Sports

 • Optimale ondersteuning: Onze elleboogbraces zijn speciaal ontworpen om je ellebooggewricht te stabiliseren en te ondersteunen, zoals bij elleboogklachten als een tennisarm en golferselleboog.
 • Versneld herstel: Het dragen van een elleboogbrace kan het herstelproces bij elleboogblessures bevorderen, doordat het de belasting op het beschadigde gebied vermindert en een gezonde bloedcirculatie bevordert.
 • Pijnverlichting: Elleboogbraces kunnen verlichting bieden bij pijnklachten, zoals artritis, tendinitis, of andere elleboog-gerelateerde aandoeningen.
 • Bewegingsvrijheid: Onze elleboogbraces zijn ontworpen om je natuurlijke bewegingsbereik niet te belemmeren.
 • Preventie van blessures: Het gebruik van een elleboogbrace kan helpen blessures te voorkomen, vooral bij activiteiten die veel belasting op de ellebogen leggen, zoals sporten of fysieke arbeid.

wat is een elleboogbrace?

Een elleboogbrace is een medisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden aan het ellebooggewricht. Een elleboogbrace kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen, blessures of om het herstelproces te bevorderen, zoals een tennisarm of een golferselleboog.

hoe werkt een elleboogbrace?

Een elleboogbrace werkt door het bieden van compressie en ondersteuning aan het ellebooggewricht. Het omhult de elleboog en zorgt voor stabiliteit, waardoor het de druk op het gewricht vermindert en ongewenste bewegingen beperkt. Dit helpt bij het verminderen van pijn, ontstekingen en zwellingen.

hoe weet ik welke elleboogbrace ik nodig heb?

Voor het kiezen van de meest geschikte elleboogbrace is het mogelijk om gebruik te maken maken van onze klachtenwijzer of de opsomming van elleboogklachten hieronder. Zo vind je eenvoudig de juiste brace die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze zorgspecialisten. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Enkele veel voorkomende elleboogklachten:

 • Cubitaal tunnel syndroom
 • Golferselleboog
 • Tennisarm/ tenniselleboog
 • Instabiliteit
 • Ontstekingen en irritaties

wanneer moet je een elleboogbrace dragen?

Het dragen van een elleboogbrace kan worden aanbevolen door een arts of therapeut om pijn te verminderen en het herstel te bevorderen. Bij Embracing Sports zijn we er om je persoonlijk advies te geven en je te helpen bij het vinden van de juiste brace. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies en optimale ondersteuning voor jouw elleboog.

beperkt een elleboogbrace mijn bewegingsvrijheid?

Nee, een elleboogbrace bevordert het herstelproces bij blessures of aandoeningen, terwijl het je natuurlijke bewegingsbereik behoudt en dagelijkse activiteiten bijna niet belemmert.

Wel beperkt het specifieke bewegingen die de situatie kunnen verergeren, waardoor je elleboog stabiel blijft zonder negatieve gevolgen voor je bewegingsvrijheid.

elleboogbrace online bestellen

Elleboogklachten of elleboog instabiliteit kan je dagelijkse activiteiten erg in de weg zitten. Het gebruiken van een elleboogbrace kan dit verhelpen en herstel versnellen doordat een elleboogbrace ondersteuning en stabiliteit biedt.

Bij Embracing Sports koop je elleboogbraces die:

 • Voor verschillende elleboogklachten dienen
 • Goede kwaliteit en hoogwaardig zijn
 • Gekozen zijn door zorgspecialisten

Kies eenvoudig de juiste elleboogbrace in onze webshop. Gebruik de matentabel op de elleboogbrace productpagina’s om uw maat nauwkeurig te bepalen voor het beste effect. Voor een persoonlijke afmeting kunt u een afspraak maken met onze zorgspecialisten. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 17:00 via 085 201 07 03.

veelgestelde vragen

volg ons

makkelijk betalen