Artrose elleboog

Artrose in de elleboog kan leiden tot pijn en bewegingsbeperking. Dit artikel bespreekt de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden, waaronder fysiotherapie, koude behandeling, hyaluronzuur en injecties. Artrose in de elleboog is een degeneratieve gewrichtsaandoening die pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid kan veroorzaken. Het treedt op wanneer het kraakbeen in het ellebooggewricht verslechtert, waardoor de botten direct met elkaar in contact komen. Hoewel artrose meestal wordt geassocieerd met ouderdom, kan het ook ontstaan als gevolg van letsel, overmatig gebruik of andere gezondheidsfactoren.

Symptomen

  • Aanhoudende elleboogpijn: Artrose veroorzaakt vaak aanhoudende pijn in de elleboog, vooral bij beweging.
  • Stijfheid en verminderde flexibiliteit: De elleboog kan stijf aanvoelen en de beweging kan beperkt zijn.
  • Zwelling en ontsteking: Gezwollen gewrichten en ontsteking zijn veelvoorkomende symptomen.
  • Verminderde gripkracht: Artrose kan leiden tot zwakte en een afname van de gripkracht in de hand.

Behandelingsopties voor Artrose elleboog

Fysiotherapie: Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het beheer van artrose in de elleboog. Een fysiotherapeut kan oefeningen en mobilisatietechnieken aanbieden om de spieren rondom de elleboog te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Dit helpt om de pijn te verminderen en de functionaliteit te herstellen.

Koude behandeling: Koude therapie met ijskompressen kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn in het ellebooggewricht. Regelmatige toepassing van koude therapie kan verlichting bieden, vooral tijdens opflakkeringen van de aandoening.

Hyaluronzuur supplementen: Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die gewrichtssmering verbetert. Het innemen van hyaluronzuur supplementen kan de gewrichtssmering verbeteren en de pijn in de elleboog verminderen.

Injecties: In sommige gevallen kan een arts overwegen om corticosteroïde-injecties toe te dienen om ontsteking te verminderen en pijn te verlichten. Deze injecties kunnen aanzienlijke verlichting bieden bij ernstige symptomen.

PEMF-therapie (Pulsed Electromagnetic Field): PEMF-therapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Het stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Het is van essentieel belang om medische hulp te zoeken bij vermoedens van artrose in de elleboog, aangezien onbehandelde symptomen tot verdere schade kunnen leiden. Samenwerken met een zorgverlener om de juiste behandeling te bepalen, is van cruciaal belang om de levenskwaliteit te verbeteren en de symptomen te beheersen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP