Elleboogklachten

Elleboogklachten kunnen je dagelijks leven flink beïnvloeden. Vind in ons artikel antwoorden op je vragen over elleboogpijn, we bespreken de voornaamste oorzaken, symptomen en hoe deze te behandelen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Begin je reis naar herstel van elleboogklachten!

Last van elleboogklachten, zoals pijn? Diverse aandoeningen en blessures kunnen aan de basis liggen van elleboogklachten, die het uitvoeren van dagelijkse activiteiten bemoeilijken. De oorzaken, symptomen en de juiste behandelingen variëren per klacht. Het is cruciaal om de specifieke aard van jouw blessure te herkennen, zodat de meest effectieve behandeling ingezet kan worden voor jouw situatie.

Soorten elleboogklachten

Niet alle elleboogklachten zijn hetzelfde. Er bestaan diverse aandoeningen die pijn in de elleboog veroorzaken, elk met unieke kenmerken. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen acute en chronische klachten, en tussen aspecifieke en specifieke elleboogklachten. Hieronder lichten we de verschillen tussen deze typen klachten toe.

Het verschil tussen specifieke en aspecifieke elleboogklachten

Specifieke elleboogklachten kunnen meestal goed verklaard worden omdat de oorzaak bekend is. Dankzij een röntgenfoto of MRI-scan kunnen artsen de oorzaak van jouw elleboogpijn achterhalen. Aspecifieke elleboogpijn daarentegen, betreft pijn waarvan de oorzaak niet direct duidelijk is. Er zijn geen zichtbare afwijkingen zoals een botbreuk, peesontsteking of peesirritatie. Soms is de pijn in je elleboog echter te verklaren door een blessure in een ander gewricht, zoals je schouder of nek, wat uitstralende pijn veroorzaakt. Diverse gewrichten en spieren kunnen zulke uitstralende pijn naar je elleboog veroorzaken.

Het verschil tussen acute en chronische klachten

Het onderscheid tussen acute en chronische elleboogklachten hangt af van hoe lang je de pijn ervaart. Acute klachten duren minder dan zes weken, terwijl chronische pijnklachten langer dan drie maanden aanhouden. “Chronisch” betekent niet dat er geen behandeling mogelijk is. Zowel acute als chronische elleboogklachten kunnen effectief worden aangepakt met fysiotherapeutische methoden.

De oorzaak van elleboogklachten

Elleboogklachten – Oorzaken, symptomen en behandeling

Oorzaken van elleboogklachten

In veel gevallen ontstaan deze klachten door een trauma, maar ook kunnen pijnklachten gradueel ontstaan.

Symptomen waaraan je elleboogklachten kunt herkennen

Elke elleboogklacht kent unieke symptomen die helpen bij de herkenning ervan. Dit is cruciaal, aangezien elke klacht een specifieke behandeling vereist. Wij informeren je graag over hoe je de diverse aandoeningen kunt herkennen.

De behandeling van elleboogklachten

Voordat we een behandelplan opstellen voor je elleboogklachten, is het essentieel om precies te weten welke aandoening je hebt. Vervolgens zoeken we naar de oorzaak van je pijn, zodat we de meest geschikte behandeling kunnen adviseren. Jij speelt hierbij een cruciale rol; omdat iedereen uniek is, wordt de behandeling aangepast aan jouw persoonlijke situatie. Hieronder vind je voor verschillende aandoeningen de mogelijke behandeltechnieken.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP