Cubitaal Tunnel Syndroom elleboog

Het Cubitaal Tunnel Syndroom wordt veroorzaakt door een beknelling van de binnenste armzenuw (nervus ulnaris).

De binnenste armzenuw loopt van de oksel via de binnenkant van de elleboog (’telefoonbotje’) naar de pink. Ter hoogte van de elleboog loopt de elleboogzenuw door een soort tunnel. Dit noemen we de cubitaal tunnel. Bij het Cubitaal Tunnel Syndroom raakt de binnenste armzenuw bekneld in de cubitaal tunnel. Dit veroorzaakt pijn, tintelingen en een doof gevoel aan de binnenkant van de elleboog en aan de pinkzijde van de hand.

Symptomen

  • Gevoelloosheid en tintelingen: Typische symptomen omvatten tintelingen en gevoelloosheid in de hand en vingers.
  • Pijn in de elleboog: Patiënten ervaren vaak pijn in de elleboog, vooral tijdens het buigen.
  • Verminderde gripkracht: Het syndroom kan leiden tot zwakte en een afname van de gripkracht.
  • Beperkte beweging: Het kan de normale beweging van de elleboog beperken.

Behandelingsopties voor Cubitaal Tunnel Syndroom

  • Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan gerichte oefeningen en mobilisatietechnieken aanbieden om de spanning op de ulnariszenuw te verminderen en de spieren rondom de elleboog te versterken. Dit kan de pijn verminderen en de functionaliteit herstellen.
  • Koude behandeling: Regelmatige toepassing van koude therapie met ijskompressen kan helpen bij het verminderen van ontsteking en het verlichten van pijnlijke symptomen.
  • Polsbrace: Het dragen van een polsbrace kan de elleboog in een comfortabele positie houden, waardoor druk op de zenuw wordt verminderd en genezing wordt bevorderd.

Het is cruciaal om medische hulp te zoeken bij vermoedens van het Cubitaal Tunnel Syndroom om verdere complicaties te voorkomen. Een individueel aangepast behandelplan, begeleid door een zorgverlener, kan helpen om de symptomen te verlichten en de algehele handfunctie te herstellen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP