frozen shoulder

Een frozen shoulder kan leiden tot pijn en bewegingsbeperking. Dit artikel bespreekt de symptomen en behandelingsopties, waaronder fysiotherapie, koude therapie en injecties.

symptomen van frozen shoulder

  • pijn en stijfheid
  • beperkte beweging
  • pijn bij bewegen
  • geleidelijke ontwikkeling

Symptomen van frozen shoulder

Pijn en stijfheid: Een bevroren schouder veroorzaakt ernstige pijn en stijfheid in het schoudergewricht.
Beperkte beweging: De schouder kan aanzienlijk beperkt zijn in bereik en mobiliteit.
Pijn bij bewegen: Pijn treedt op bij elke poging tot beweging van de schouder.
Geleidelijke ontwikkeling: Symptomen ontwikkelen zich vaak geleidelijk en kunnen maanden aanhouden.

Een frozen shoulder, ook bekend als adhesive capsulitis, is een aandoening die leidt tot ernstige pijn, stijfheid en bewegingsbeperking in het schoudergewricht. Het komt vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd en kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden.

Behandelingsopties voor een frozen shoulder

Fysiotherapie: Fysiotherapie speelt een centrale rol bij de behandeling van een bevroren schouder. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen en mobilisatietechnieken aanbieden om de schouder te strekken en versterken. Dit helpt om de pijn te verminderen en de mobiliteit te herstellen.

Koude Behandeling: Koude therapie met ijskompressen kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn in het schoudergewricht. Regelmatige toepassing van koude therapie kan verlichting bieden, vooral tijdens opflakkeringen van de aandoening.

Injecties: In sommige gevallen kan een arts overwegen om corticosteroïde-injecties toe te dienen in het schoudergewricht om ontsteking te verminderen en de pijn te verlichten. Deze injecties kunnen tijdelijke verlichting bieden.

Een frozen shoulder kan een langdurig herstelproces vereisen, en de behandelingsopties kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het is essentieel om de behandeling te starten onder begeleiding van een medische professional om het herstelproces te bevorderen. Met de juiste zorg en inzet kunnen de symptomen van een frozen shoulder aanzienlijk worden verbeterd en de schouderfunctie hersteld.

BraceID Comfort Shoulder Immobiliser

volg ons

makkelijk betalen