Artrose slijtage aan de pols

Artrose in de pols kan leiden tot pijn en beperkte beweging. Dit artikel bespreekt de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden, waaronder fysiotherapie, koude behandeling, hyaluronzuur en injecties.
Symptomen

Aanhoudende polspijn: Artrose kan resulteren in constante pijn in de pols, vooral tijdens beweging.

Stijfheid: De pols kan stijf aanvoelen, wat de mobiliteit beperkt.

Zwelling en ontsteking: Gezwollen gewrichten en ontsteking zijn vaak voorkomende symptomen.

Verminderde gripkracht: Artrose kan leiden tot zwakte en een afname van de gripkracht in de hand.

Artrose in de pols is een degeneratieve gewrichtsaandoening die pijn, stijfheid en beperkte beweging kan veroorzaken. Het treedt op wanneer het kraakbeen in het polsgewricht verslechtert en niet langer als schokdemper fungeert. Hoewel artrose meestal wordt geassocieerd met ouderdom, kan het ook optreden als gevolg van letsel, overmatig gebruik of andere gezondheidsproblemen.

Behandelingsopties voor artrose pols

Pols brace: Een polsbrace biedt stabiliteit en ondersteuning aan het aangetaste gewricht. Door de pols te stabiliseren, vermindert de brace pijn en ongemak, waardoor dagelijkse activiteiten makkelijker worden. Overleg met onze zorgspecialisten voor advies over het juiste gebruik van een polsbrace, afgestemd op jouw behoeften en de ernst van de artrose.

Fysiotherapie: Fysiotherapie kan een effectieve benadering zijn om de symptomen van artrose in de pols te verminderen. Een fysiotherapeut kan oefeningen en mobilisatietechnieken aanbevelen om de spieren rond de pols te versterken en de beweeglijkheid te verbeteren. Dit kan helpen de pijn te verminderen en de functionaliteit te behouden.

Koude behandeling: Koude therapie met ijskompressen kan helpen bij het verminderen van zwelling en ontsteking in de pols. Regelmatige toepassing van koude behandeling kan verlichting bieden en de symptomen beheersen.

Hyaluronzuur supplementen: Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die betrokken is bij gewrichtssmering. Het innemen van hyaluronzuur supplementen kan de gewrichtssmering verbeteren en de pijn in de pols verminderen.

Injecties: Bij ernstige symptomen kan een arts overwegen om injecties met corticosteroïden of hyaluronzuur rechtstreeks in het polsgewricht toe te dienen. Deze injecties verminderen ontsteking en pijn, wat kan leiden tot aanzienlijke verlichting.

PEMF-therapie (Pulsed Electromagnetic Field): PEMF-therapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Het stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam

Het is cruciaal om een medische professional te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een behandelplan op maat. Hoewel artrose van de pols niet volledig kan worden genezen, kunnen de juiste behandelingen helpen om de symptomen te beheersen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Patiënten moeten met hun zorgverlener samenwerken om de meest geschikte aanpak voor hun specifieke situatie te bepalen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om uw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om u te ondersteunen in uw reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze deskundige zorgprofessionals en ontdek wat een polsbrace voor u kunnen betekenen.

SCROLL UP