Polsaandoening Carpaal tunnel Syndroom (CTS)

Het Carpaal Tunnel Syndroom kan leiden tot handpijn en tintelingen. Dit artikel bespreekt de oorzaken, symptomen en behandelingsmogelijkheden, waaronder fysiotherapie, koude behandeling, hyaluronzuur en injecties.

Symptomen

Tintelende handen: Patiënten ervaren vaak tintelingen en gevoelloosheid in de handen.

Pijn in de handpalm: Pijn en ongemak in de handpalm zijn veelvoorkomende symptomen.

Verminderde gripkracht: Het carpaal tunnel syndroom kan leiden tot zwakte en een afname van de gripkracht.

Handzwelling: Zwelling van de hand kan optreden als gevolg van ontsteking in de carpale tunnel.

Het Carpaal Tunnel Syndroom is een veelvoorkomende aandoening die optreedt wanneer de mediane zenuw, die door de carpale tunnel in de pols loopt, wordt samengedrukt. Dit kan leiden tot symptomen zoals tintelingen, pijn en gevoelloosheid in de hand en vingers. Het syndroom kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder repetitieve bewegingen, genetische aanleg, zwangerschap of onderliggende gezondheidsproblemen.

Behandelingsopties voor Carpaal Tunnel Syndroom

Fysiotherapie: Fysiotherapie kan effectief zijn bij het verlichten van de symptomen van het carpaal tunnel syndroom. Een fysiotherapeut kan oefeningen en technieken aanbieden om de druk op de mediane zenuw te verminderen en de hand- en polsfunctie te verbeteren. Dit helpt bij het verminderen van pijn en het herstellen van de normale handfunctionaliteit.

Koude behandeling: Het aanbrengen van koude kompressen op de pols kan helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn. Regelmatige toepassing van koude therapie kan tijdelijke verlichting bieden van de symptomen.

Hyaluronzuur supplementen: Hyaluronzuur is een stof die de gewrichten smeert en kan helpen om wrijving te verminderen. Hoewel hyaluronzuur meestal wordt geassocieerd met gewrichtsproblemen, kan het ook verlichting bieden bij het Carpaal Tunnel Syndroom door de gewrichten soepeler te maken.

Injecties: In sommige gevallen kan een arts overwegen om corticosteroïde-injecties toe te dienen om ontsteking te verminderen en pijn te verlichten. Deze injecties kunnen tijdelijke verlichting bieden voor patiënten met ernstige symptomen.

Het is van groot belang om vroegtijdig medische hulp te zoeken bij vermoedens van het carpaal tunnel syndroom, omdat onbehandelde symptomen tot ernstige complicaties kunnen leiden. Samenwerken met een zorgverlener om de juiste behandeling te bepalen, is essentieel om de levenskwaliteit te verbeteren en de symptomen te beheersen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om uw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om u te ondersteunen in uw reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze deskundige zorgprofessionals en ontdek wat een polsbrace voor u kunnen betekenen.

SCROLL UP