Verstuikte pols (Distorsie)

Een verstuikte pols kan pijnlijk zijn. In dit artikel bespreken we de symptomen en behandelingsopties, waaronder fysiotherapie en koude behandeling.

Symptomen:

  • Pijn en zwelling: Een verstuikte pols veroorzaakt vaak acute pijn en zwelling.
  • Beperkte beweging: De pols kan stijf aanvoelen en de beweging kan beperkt zijn.
  • Blauwe plekken: Blauwe plekken rond het polsgewricht kunnen voorkomen na een blessure.
  • Instabiliteit: De pols kan instabiel aanvoelen, wat de grijpkracht beïnvloedt.

Een verstuikte pols is een veelvoorkomende blessure die optreedt wanneer de ligamenten rondom de pols worden uitgerekt of gescheurd. Dit kan het gevolg zijn van een val, een plotselinge draaibeweging, of een andere ongelukkige gebeurtenis. De symptomen van een verstuikte pols kunnen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de mate van letsel.

Behandelingsopties voor verstuikte pols:

  • Polsbrace: Een polsbrace biedt stabiliteit en ondersteuning bij een verstuikte pols. Het minimaliseert herhaalde schade door de pols te stabiliseren, zwelling te verminderen en pijn te beheersen. Het dragen volgens instructies van een professional versnelt het herstel en helpt de pols te beschermen tijdens dagelijkse activiteiten.
  • Fysiotherapie: Fysiotherapie speelt een cruciale rol bij het herstel van een verstuikte pols. Een fysiotherapeut kan specifieke oefeningen en mobilisatietechnieken aanbevelen om de stabiliteit en kracht van de pols te herstellen. Dit helpt bij het voorkomen van verdere blessures en vermindert pijn.
  • Koude therapie: Koude therapie met ijskompressen kan de zwelling en ontsteking in het polsgewricht verminderen. Regelmatige toepassing van koude therapie kan helpen om de pijn te verlichten en het herstelproces te versnellen.

Het is van groot belang om bij polsinstabiliteit snel medische hulp te zoeken, omdat onbehandelde symptomen tot verdere schade kunnen leiden. Het kiezen van de juiste behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening en individuele behoeften. Samenwerken met een zorgverlener om de juiste aanpak te bepalen is essentieel om de handfunctie te herstellen en een betere levenskwaliteit te bereiken.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om uw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om u te ondersteunen in uw reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze deskundige zorgprofessionals en ontdek wat een polsbrace voor u kunnen betekenen.

SCROLL UP