Hallux valgus

Hallux valgus, ook wel een scheve grote teen of bunion genoemd, is een vaak voorkomende aandoening waarbij de grote teen naar buiten buigt, resulterend in een pijnlijke knobbel aan de basis van de teen. Oorzaken zijn genetische aanleg, onjuist schoeisel, overbelasting en leeftijd, met symptomen als pijn, ontsteking en beperkte beweging van de grote teen. Lees hieronder meer!

Klachten en behandelingsopties

Bij het vermoeden van hallux valgus zijn enkele symptomen en kenmerken om op te letten:

  • Pijn en zwelling: Pijn en zwelling zijn vaak aanwezig rond de knobbel aan de zijkant van de grote teen.
  • Moeite met schoeisel: Het dragen van schoenen kan pijnlijk zijn en ongemak veroorzaken vanwege wrijving tegen de knobbel.
  • Verminderde mobiliteit: De grote teen kan moeilijk te bewegen zijn en kan beperkte bewegingsvrijheid vertonen.

Behandelingsopties voor hallux valgus kunnen onder meer het volgende omvatten:

  • Orthopedisch schoeisel: Het dragen van schoenen met een bredere voorvoet en ondersteuning van de voetboog kan helpen om druk en wrijving te verminderen.
  • Orthopedische inlegzolen: Deze kunnen worden gebruikt om de voet te ondersteunen en de druk op de grote teen te verminderen.
  • Koelbraces: Braces met koude-elementen kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking en pijn rond de knobbel.
  • Fysiotherapie: Een fysiotherapeut kan oefeningen en rekoefeningen aanbevelen om de spieren en gewrichten van de voet te versterken en de bewegingsvrijheid te bevorderen.

In gevallen waarin de symptomen ernstig zijn en de conservatieve behandelingsopties niet effectief zijn, kan chirurgische correctie worden overwogen. Een orthopedisch chirurg kan verschillende procedures uitvoeren om de stand van de grote teen te corrigeren en de knobbel te verwijderen.

Het is belangrijk om een zorgverlener te raadplegen voor een diagnose en om de meest geschikte behandelingsopties voor uw specifieke hallux valgus te bepalen. Samenwerken met een professional kan helpen om de pijn te verminderen en de voetfunctie te herstellen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om uw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om u te ondersteunen in uw reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting. Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze deskundige zorgprofessionals en ontdek wat een polsbrace voor u kunnen betekenen.

SCROLL UP