Hoelang moet ik een polsbrace dragen?

hoelang moet ik een polsbrace dragen?

De draagtijd van een polsbrace varieert afhankelijk van de ernst van je klacht. Het is belangrijk om te weten hoe lang of wanneer je de brace moet dragen om te voorkomen dat je deze te kort gebruikt.

bij een blessure

Het algemene advies bij een blessure is om de polsbrace te dragen totdat de blessure genezen is. Te kort dragen kan ervoor zorgen dat de blessure terugkeert of niet volledig geneest.

bij chronische klachten

Voor chronische bewegingsklachten is het aan te raden de polsbrace bij zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten te dragen. Hoewel het niet nodig is de brace 24 uur per dag om te houden, helpt het wel om deze bij de meeste activiteiten te dragen. Bepaal zelf bij welke activiteiten je last hebt van bewegingsklachten.

de polsbrace ‘s nachts dragen

Hoewel de meeste polsbraces overdag gedragen worden, adviseren we soms de brace ‘s nachts af te doen om het gewricht rust te geven. Er zijn echter ook braces die zowel overdag als ‘s nachts gedragen moeten worden, zoals bij duim– en polsklachten, om verkeerde bewegingen tijdens de slaap te voorkomen. Een goed voorbeeld hiervan is het carpaal tunnel syndroom, waarbij sommige polsbraces specifiek ‘s nachts gedragen moeten worden.

Heb je vragen over de draagtijd van de polsbrace? Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

volg ons

makkelijk betalen