Handklachten

Ben je op zoek naar een oplossing voor handklachten? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over pijn aan de hand. We bespreken oorzaken, symptomen en behandelmethoden om van je handklachten af te komen.

 • Artrose hand
 • Artritis hand
 • Reuma hand
 • Triggerfinger / Springvinger
 • Instabiliteit
 • Tendinitis of tendovaginitis
 • Rhizarthritis

Symptomen van handklachten

 • Pijn tijdens het bewegen van de hand.
 • Zwelling en vochtophoping rondom de hand.
 • Beperkte bewegingsvrijheid en stijfheid van de hand.
 • Instabiliteit en het gevoel van “doorzakken” van de hand.
 • Moeite met staan, lopen of sporten vanwege handklachten.

Wat kan Embracing Sports voor je betekenen?

Ons doel is om waardevolle inzichten en advies te bieden voor het omgaan met handklachten en het bevorderen van jouw herstelproces. We begrijpen de impact van hand pijn op je dagelijks leven en streven ernaar om pijnverlichting te bieden en je te helpen terug te keren naar je vertrouwde levensstijl.

Herstelopties voor handklachten:

1. Handbraces

Handbraces bieden effectieve ondersteuning en stabiliteit aan de pols/hand tijdens het herstelproces. Ze zijn geschikt voor verschillende handblessures, zoals verrekkingen, conservatieve behandelingen, instabiliteit en postoperatieve bescherming. Onze handbraces bieden verlichting van pijn, verminderen zwelling en bevorderen een betere functionaliteit van de hand dankzij compressie en een nauwsluitende pasvorm.

2. Koudetherapie

Koudetherapie, zoals het aanbrengen van ijs of een koud kompres op de hand, kan bijdragen aan het verminderen van pijn, ontsteking en zwelling. Daarnaast kan het de doorbloeding vertragen en spierspasmen verminderen. Waardoor je het herstelproces kunt versnellen en ongemak kan verminderen. Wil je meer gedetailleerde informatie en nuttige tips over het toepassen van koude therapie voor het herstellen van je hand? Lees dan ons blog.

3. Oefeningen

Specifieke oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren rondom de hand dragen bij aan het herstel en het voorkomen van verdere blessures. Fysiotherapie-oefeningen, zoals rek-, kracht- en balansoefeningen, helpen de stabiliteit te verbeteren, flexibiliteit te vergroten en zorgen voor een goede uitlijning van het gewricht. Wil je meer informatie en gedetailleerde instructies over specifieke oefeningen voor het herstel van je hand? Lees dan ons blog waar we dieper ingaan op nuttige oefeningen en technieken om de hand te verlichten van pijn en blessures te voorkomen.

Persoonlijk advies: plan uw consult

Een persoonlijk consult biedt de gelegenheid om jouw specifieke situatie te bespreken en een behandeling op maat te ontvangen. Onze zorgprofessionals staan klaar om je te ondersteunen in de reis naar pijnverlichting.

Maak een afspraak voor een persoonlijk consult met een van onze zorgprofessionals
Zet vandaag nog de stap naar pijnverlichting, neem contact op met onze deskundige zorgprofessionals en ontdek we voor je kunnen betekenen. Op werkdagen zijn we bereikbaar tussen 8:30 en 17:00 via het telefoonnummer 085 201 0703.

SCROLL UP