welke hyaluronzuur injectie heeft het hoogste moleculair gewicht?

We krijgen regelmatig de vraag welke hyaluronzuurinjectie het hoogste moleculair gewicht heeft. Dit is een belangrijk aspect omdat het moleculaire gewicht invloed heeft op de effectiviteit en de duur van de werking van de injecties. Hoe hoger het moleculaire gewicht, hoe langer het effect kan aanhouden. In de tabel hieronder ziet u dat Durolane het hoogste moleculair gewicht heeft en veel wordt gebruikt in klinieken. Onafhankelijke onderzoeken laten echter zien dat een hoog moleculair gewicht slechts beperkt meerwaarde biedt. Wij adviseren daarom te kiezen voor een middel uit de middenklasse. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u altijd nog Durolane proberen.

injectie inhoud injectie hoeveelheid hyaluronzuur hoeveelheid natriumhyaluronaat moleculair gewicht (MDa) behandeling werking in maanden type
Adant One 5 ml 49mg 49 mg 600 kDa 1.200 kDa 1 6-9
Adant 3-injecties 3x 2,5 ml 3x 25 mg 3 6-9 per injectie
Adant 5-injecties 5x 2,5 ml 5x 25 mg 5 6-9 per injectie
Synoz One 3 ml 20mg 60 mg 500 kDA – 1.200 kDA 1 6-12 Crosslinked
Durolane 3 ml 60mg 60 mg 10.000 kDA 1 6-12 Crosslinked
Ostenil Plus 2 ml 40mg 40 mg 1.600 kDA 1 6-12
Ostenil Mini 1 ml 20 mg 2 6-12
Syaloset Plus 4 ml 60mg 60 mg 2.000 kDA 1 6-12
Syalox 300 Plus 20 stuks 300 mg 20 dagen 6-12

het moleculair gewicht van hyaluronzuur

Hyaluronzuur, een belangrijke stof in gewrichts- en huidbehandelingen, heeft een moleculair gewicht dat varieert van enkele duizenden tot miljoenen dalton (Da). Het moleculair gewicht bepaalt de grootte en massa van de hyaluronzuurmoleculen. In de tabel hierboven ziet u dat Durolane het hoogste moleculair gewicht heeft en veel gebruikt wordt in klinieken. Onafhankelijke onderzoeken laten echter zien dat een hoog moleculair gewicht slechts beperkt meerwaarde biedt. Wij adviseren daarom te kiezen voor een middel uit de middenklasse. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u altijd nog Durolane proberen.

betekenis van hoog moleculair gewicht

1. Structuur en eigenschappen:

  • Lange moleculaire ketens: Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht heeft langere moleculaire ketens dan hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht.
  • Viscositeit: Door de grotere omvang van de moleculen is hoog moleculair gewicht hyaluronzuur dikker en stroperiger.

2. Biologische functies:

  • Hydratatie: Het trekt water aan en houdt het vast, wat de hydratatie van de huid en gewrichtsvloeistof bevordert.
  • Smeermiddel: Het vermindert wrijving in gewrichten, wat beweging vergemakkelijkt.
  • Bescherming en Buffering: Het biedt bescherming tegen mechanische druk en fungeert als schokdemper in gewrichten.

3. Toepassingen in medische  behandelingen:

  • Injecties: Vaak gebruikt voor de behandeling van artrose om gewrichtsfunctie te verbeteren en pijn te verminderen.

4. Voor- en nadelen:
Voordelen:

  • Langdurige Hydratatie: Houdt effectief water vast, wat langdurige hydratatie biedt.
  • Minder Frequente Toepassingen: De effecten houden langer aan, waardoor behandelingen minder vaak nodig zijn.

Nadelen:

  • Penetratie door de huidlaag in het gewricht d.m.v. injectie naald

Kortom, hoewel hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht specifieke voordelen biedt, is het niet altijd noodzakelijk de hoogste klasse te kiezen. Producten met een middelhoog moleculair gewicht kunnen vaak even effectief zijn, afhankelijk van de beoogde toepassing.

Syaloset Plus

Syaloset Plus is een medische oplossing met visco-elastische eigenschappen, speciaal ontworpen voor de behandeling van artrose en andere gewrichtsaandoeningen. De injectie bevat 1,5% hooggezuiverd natriumzout van hyaluronzuur, wat verkregen wordt door bacteriële fermentatie. Het heeft een moleculair gewicht van meer dan 2000 kDa, wat bijdraagt aan de effectieve en langdurige verlichting van pijn en verbetering van de gewrichtsmobiliteit. De behandeling biedt een unieke visco-antalgische werking, wat betekent dat het zowel de viscositeit van de gewrichtsvloeistof herstelt als pijnstillende en ontstekingsremmende effecten biedt​.

andere hyaluronzuur injecties en overwegingen

Hoewel Durolane het hoogste moleculaire gewicht heeft, zijn er andere injecties die ook effectief kunnen zijn, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Injecties zoals Syaloset plus (2,000 kDa) en Ostenil Plus (1,600 kDa) hebben ook relatief hoge moleculaire gewichten in de middenklasse en kunnen geschikt zijn voor jouw behoeften.

Het is belangrijk om samen met een arts te bespreken welke injectie het beste bij jouw specifieke klachten en situatie past. Factoren zoals de ernst van de klachten, eventuele allergieën en persoonlijke voorkeuren spelen een rol in de keuze voor de juiste injectie.

persoonlijk advies nodig?

Als je op zoek bent naar een hyaluronzuur injectie met de beste prijs kwaliteit verhouding , dan is Syaloset Plus met een moleculair gewicht van 2,000 kDa de beste optie. Deze injectie zorgt voor langdurige resultaten, wat bijdraagt aan een langere periode van comfort en pijnverlichting.

Het is echter altijd verstandig om je specifieke behoeften en omstandigheden mee te nemen in de beslissing en raadpleeg altijd een zorg professional voordat je een keuze maakt. Heb je nog vragen of wil je meer weten over hyaluronzuur injecties? Bezoek dan onze website of neem contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag verder!

volg ons

makkelijk betalen