Welke elleboogklachten kan een brace behandelen?

welke elleboogklachten kan een brace behandelen?

Een elleboogbrace kan effectief zijn bij verschillende elleboogklachten, waarvan de meest voorkomende tenniselleboog (laterale epicondylitis) en golferselleboog (mediale epicondylitis) zijn. Deze aandoeningen worden vaak veroorzaakt door overmatig gebruik van de onderarm, wat leidt tot irritatie of ontsteking van de pezen rond het ellebooggewricht.

  • tenniselleboog: Een tenniselleboog wordt gekenmerkt door pijn en ontsteking aan de buitenzijde van de elleboog. Een elleboogbrace kan hierbij ondersteunend werken door compressie te bieden, wat de belasting op de aangedane pezen vermindert. De brace kan ook stabiliteit bieden, waardoor de elleboogspieren ontlast worden.
  • golferselleboog: Bij een golferselleboog is de pijn en ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog gelokaliseerd. Een elleboogbrace kan vergelijkbaar effect hebben door compressie en stabilisatie te bieden, waardoor de druk op de pezen wordt verminderd en het genezingsproces wordt ondersteund.
  • andere Elleboogklachten: Naast tennis- en golferselleboog kunnen elleboogbraces ook nuttig zijn bij andere klachten, zoals tendinitis, bursitis, verrekkingen, en na operatieve ingrepen. De brace biedt in dergelijke gevallen ondersteuning, bevordert een goede bloedcirculatie en vermindert zwelling.

Het is belangrijk op te merken dat bij specifieke elleboogklachten, zoals tennis- of golferselleboog, polsbraces soms effectiever kunnen zijn. Deze braces bieden gerichte ondersteuning aan de pols, waardoor de spanning op de elleboogspieren wordt verminderd. Overleg met een specialist of fysiotherapeut kan helpen bij het kiezen van het meest geschikte type brace op basis van de specifieke aard van de elleboogklachten.

volg ons

makkelijk betalen